»  » Staţiunea turistică Gura Humorului
 Cazare Bucovina  Gura Humorului 2 21377
Un comentariu

Staţiunea turistică Gura Humorului

Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina

Aşezat în partea de nord – est a României, în centrul geografic al judeţului Suceava, la doar 36 km de capitala acestuia, municipiul Suceava, înconjurat de obcini împădurite, ce urcă până la 833 de metri, beneficiind de un climat temperat-continental blând şi reconfortant, oraşul Gura Humoruluieste una dintre cele mai importante destinaţii turistice ale Bucovinei.

Cu o evoluţie zbuciumată de peste 500 de ani, localitatea Gura Humorului era cunoscută, încă din secolul al XIX-lea, pentru proprietăţile curative ale aerului şi ale apelor sale iar, în perioada interbelică, ca o staţiune balneo – climaterică de referinţă.

În anul 2005, prin HG 114, oraşului Gura Humorului i s-a recunoscut statul de staţiune turistică de importanţă naţională.

Oferta cultural-turistică a staţiunii este remarcabilă.

Pe teritoriul său se află biserica Sfintei Mănăstiri Voroneţ, Capela Sixtină a estului european, parte integrantă a patrimoniului cultural universal.

Gura Humorului este o adevărată placă turnantă a turismului cultural – religios bucovinean, de aici putând a fi accesate traseele către toate celelalte bisericile cu frescă exterioară din România, aflate sub patronaj UNESCO : Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, Probota, Sfântul Gheorghe – Suceava .

Staţiunea turistică Gura Humorului are, pe lângă o structură hotelieră de invidiat, numeroase  oferte de agrement:

–          o pârtie de schi – Pârtia „Şoimul” – 1478 m lungime, 35 m lăţime, 283 m diferenţă de nivel, dotată cu un telescaun de     1280 m şi cinci tunuri de zăpadă, deservită de o parcare de peste 350 de locuri

–          două săli polivalente de sport

–          o piscină acoperită, de dimensiuni olimpice, prevăzută cu saună şi jacuzzi, în care funcţionează o şcoală de înot şi o şcoală de iniţiere în scufundări

–          un ştrand cu  piscină în aer liber şi bazin de înot pentru copii

–          un patinoar natural ce funcţionează, în timpul verii, ca spaţiu pentru role şi skateboard-uri

–          terenuri de baschet, handbal, volei, tenis de câmp, fotbal ce dispun, inclusiv, de iluminat nocturn

Tot aici, în Gura Humorului, se organizează evenimentele culturale importante:

O părere despre Staţiunea turistică Gura Humorului

  1. Valer Gherman 11 mai 2016 la 15:10

    Sigur o sa vizitez Gura Humorului și zona aferenta

    Răspunde

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cazare în Bucovina