»  »  » Traseu Româneşti – Dumbrava – Iacobeşti
 Cazare Bucovina  Grănicești 34 74894
Nu sunt păreri

Traseu Româneşti – Dumbrava – Iacobeşti

Previous Image
Next Image


Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina

Româneşti – Dumbrava – Iacobeşti

Pornim spre satul Româneşti din drumul E85 din vecinătatea staţiei PECO, pe drumul care duce către sat (foto 1). Trecem pe lângă celebra biserică din lemn din acest sat (foto 2) şi parcurgem drumul ce duce spre cătunul Dumbrava.  Când ajungem spre ultimile case din sat, pe partea dreaptă ne întâmpină dealuri pe care se observă alunecări de teren foarte spectaculoase (foto 3 şi 4).

După circa o oră de mers ne abatem spre dreapta nu înainte de a fotografia casele din satul pe care tocmai l-am traversat (foto 5). Mai întâlnim şi case foarte vechi, năpadite de vegetaţie (foto 6). Apoi urcăm spre dealurile din faţa noastră (foto 7). Pitorescul zonei este dat şi de pâlcurile de pădure care apar din loc în loc (foto 8).

Din vârful dealului pe care l-am suit se observă valea opusă, spre satul Călineşti (foto 9). Ne însciem apoi pe drumul ce duce la câteva case care formează satul Călineşti-Vasilache pe care le depăşim (foto 10). Din nou culorile toamnei ne încântă iar dealurile par să se unească între ele (foto 11).

La ieşirea din satul Călineşti – Vasilache ne abatem spre dreapta, spre o pădure ceva mai întinsă (foto 12). Prin colorit această pădure de foioase este uimitoare. Ne înscriem pe unul din drumurile forestiere care o străbat şi admirăm natura (foto 13 – 25). În lăţime pădurea are peste 600 m dar drumul nu o traversează chiar în linie dreaptă. Dar ieşim la un moment dat într-o poiană întinsă unde lumina soarelui luminează foarte frumos peisajul (foto 26, 27, 28). De aici ne înscriem pe drumul ce coboară spre satul Iacobeşti (foto 29). Îl parcurgem fiind atenţi din nou la peisaj (foto 30, 31, 32). Traversăm şi acest sat şi ajungem din nou la drumul E85 de unde facem o fotografie în direcţia Suceava (foto 33) şi una în direcţia Siret (foto 34). Aici se termină acest parcurs frumos.

Articole de interes


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cazare în Bucovina