»  »  » Bucovina MTB Maraton
 Bucovina  Gura Humorului 57262
Nu sunt păreri

Bucovina MTB Maraton


Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina

Aventura in Bucovina
Una din cele mai pitoresti regiuni din Romania, tinutul locuit candva de zimbri, Bucovina pastreaza inca puritatea si farmecul unei naturi putin atinse de om. Drumurile dacilor liberi, ale razesilor si ostasilor, continua sa fie folosite de localnici si de iubitorii de natura la picior si, de mai putina vreme, pe doua roti.
Bucovina MTB Maraton, propus Bucovina Outdoor pentru evenimentul din 23 august 2014, are ca punct de plecare baza partiei Soimul. Traseul atinge puncte de belvedere, parcurge locuri pitoresti, urmeaza crestele obcinilor care marginesc depresiunea Humor, sau albiile principalelor cursuri de apa ale zonei: raul Moldova si paraiele Voronet si Humor. Punctele de belvedere ofera perspective asupra zonei, cu versanti impaduriti si pasuni, a vailor si asezarilor bucovinene.
Pot fi parcurse localitatile Manastirea Humorului, Voronet, unde se afla cunoscutele lacasuri de cult ce fac parte din ansamblul bucovinean, Gura Humorului – cu o baza sportiva si de agrement incluzand o partie de schi, piscina, un parc de aventura si o sala de sport, oferind posibilitatea practicarii tirului cu arcul, tenisului etc. Tot in parcul Arinis se afla Piatra Pinului, rezervatie geologica, suport pentru numeroase fosile, printre care Palegrhynchus humorensis, unicat. In aceeasi zona au fost descoperite si fragmente de schelet de mamut. De asemenea, se parcurge si satul Plesa, sat de polonezi care isi pastreaza traditiile si formeaza o comunitate aparte.
Traseele de 53 km, 28 km si 17 km sunt impartite pe categorii de dificultate, Epic, Standard si Family, fiind concepute pentru copii, amatori si sportivi de performanta, astfel incat toti concurentii sa poata gusta din plin frumusetile mai putin cunoscute ale Bucovinei.

Mai multe detalii , inscrieri http://www.ridersclub.ro/ro/competitie-ciclism/bucovina-mtb-maraton#inscrieri

Articole de interes


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cazare în Bucovina