»  »  » Piscina cu apă sărată „PYRAMIA”
 Cazare Bucovina  Gura Humorului 5 12992464
9 Comentarii

Piscina cu apă sărată „PYRAMIA”

Previous Image
Next Image


Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina
La poalele Vârfului Toaca (833,5 m) se delimitează Obcina Mare a Bucovinei, cu o vedere panoramică asupra depresiunii Humorului, se află situată piscina cu apă sărată a ansamblului de agrement și terapie naturistă „PYRAMIA”.

La o scară redusă de 17 ori față de Marea Piramidă a lui Kheops (una din cele 7 minuni ale lumii antice), ansamblul ȋmbină terapia alternativă prin efectul bionergetic de piramidă cu terapia naturală a calităților apei sărate (concentrație 300g/l NaCl).

Efectul de flotabilitate  – plutire – dat de concentrația saramurii din piscină, eliberează presiunea sistemului osteo-muscular, datorat accelerației gravitaționale asupra ȋntregului organism ușurând circulația periferică și articulațiile ȋntr-un spațiu de imponderabilitate. Efectul de piramidă, concentrat pe platforma situată la 1/3 de bază și 2/3 de vârf, contribuie la reechilibrarea energetică a organismului și accelerarea vindecării.

Terapia naturistă este completată prin hidroterapie, tratament ce constă ȋn ȋntrebuințarea apei sub formă de hidromasaj, dușuri, aburi, proceduri ce sunt asigurate de o cadă cu hidromasaj cu 49 jeturi dirijate și o saună finlandeză cu piatră vulcanică.

Efectul de haloterapie obținut prin evaporarea apei sărate din piscină, asigură un microclimat aspetic benefic imunizării organismului ȋn special pentru sezonul rece.

Ansamblul PYRAMIA este situat ȋn orașul Gura Humorului, strada Wurzburg (fosta Toaca), nr. 49, stațiune care prin factorii naturali terapeutici și profilactici caracterizată printr-un climat de depresiune intracolinară se pretează admirabil la terapia bolilor pulmonare, reumatismele cronice și alergice.


Indicații terapeutice:

 • Boli reumatismale cronice stabilizate: spondiloza, artroza, spondilita.
 • Boli ortopedochirurgicale: urmări după fracturi și luxații imobilizate ȋn gips sau operate; stări după corectarea unor vicii arhitecturale osoase la nivelul șoldului, genunchiului, piciorului, ș.a.
 • Boli neurologice: nevralgii, nevrite, polinevrite (polineuropatii de cauze multiple).
 • Patologia infantilă: deformații ale coloanei vertebrale (cifoze, cifoscolioze);sechele rahitice, amigdalite repetate (ȋn sezonul rece); vegetațiile adenoide (polipi), tulburări de creștere și dezvoltare fizică, tulburări imunologice (rezistența scăzută la infecții).
 • Boli metabolice: gută, obezitate.

Program de funcţionare:
Luni: 1000 – 2200
Marţi: 1000 – 2200
Miercuri: 1000 – 2200
Joi: 1000 – 2200
Vineri: 1000 – 2200
Sâmbătă: 1000 – 2200
Duminică: 1000 – 2200
Tarife:
Intrare adult: 20 Lei/persoană
Intrare copil 5-14 ani: 10 Lei/persoană
Abonament adult cu 6 intrări: 90 Lei/persoană
Abonament copil 5-14 ani cu 6 intrari: 45 Lei/persoană
Saună: 10 Lei/persoană
Jacuzzi: 10 Lei/persoană
Saună + Jacuzzi: 15 Lei/persoană

Pentru grupuri mai mari de 10 persoane se pot face rezervari  Tel: 074 393 8071

 

Articole de interes


9 păreri despre Piscina cu apă sărată „PYRAMIA”

 1. Antoneta Ionescu 12 august 2015 la 19:37

  Am petrecut cateva zile perfecte la Pyramia. Ma bucur ca orasul meu are o locatie minunata pentru petrecerea timpului liber si mai ales, pentru a beneficia de bai cu apa sarata. Felicitari familiei pentru idee si pentru modul in care se comporta cu vizitatorii.

  Răspunde
  • sorin 6 aprilie 2016 la 20:24

   apa este calda?ce temperatura are apa?

   Răspunde
 2. Gabibo 12 august 2015 la 15:26

  Apa este adusa cu cisterne de la Cacic, din apropiere.

  Răspunde
 3. Mitrica iulia 6 iunie 2015 la 17:13

  As dori o cazare cat mai aproape de acesta locatie. Ce imi recomandati? Multumesc.

  Răspunde
 4. BARAN SEVASTIAN 31 mai 2015 la 12:21

  Am reusit sa merg si eu 5 zile si am ramas placut impresionat. Cred ca la prezentare ar trebui sa fie date mai multe detalii, in special medicale. De asemenea sunt necesare unele amenajari suplimentare. O scara de coborare in bazin cu mana curenta care sa faciliteze accesul persoanelor de varsta a treia, cu afectiuni reumatismale cronice, bara de sustinere pe toate laturile octogonului, montarea cazii de jacuzi in afara spatiilor pentru cazanele de incalzire si sauna ( nu se poate respira si aerul este fierbinte, daca se deschide geamul si usa se face curent). Se poate utiliza una din camerele administrative sau chiar monta in spatiul bazinului ( vezi similar cu piscina de la Arinis). Pe indicatoarele de dirijare din oras se pot pune zilele si orele de functionare si serviciile oferite. Voi reveni.

  Răspunde
 5. Giovanni 3 februarie 2015 la 21:39

  au site web? vreu detalii. cind vin de la Italia

  Răspunde
 6. Bogdan Gico 12 octombrie 2014 la 21:36

  Excelente conditii pentru relaxare, incarcare cu energie pozitiva si petrecere a timpului liber.

  Răspunde
 7. lina 30 decembrie 2013 la 11:07

  Frumos. Felicitari.Am sa vin si eu cat de curand.

  Răspunde

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cazare în Bucovina