»  »  » Echitatie Agrement Vatra Dornei
 Bucovina  Vatra Dornei 13 148846
Nu sunt păreri

Echitatie Agrement Vatra Dornei

Previous Image
Next Image


Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina

Vatra Dornei este un municipiu cu aproximativ 17.000 de locuitori, situat în județul Suceava, în nord-estul României. Municipiul se află la confluența râurilor Bistrița Aurie și Dorna, în partea de nord a Carpaților Orientali. O legendă păstrată în memoria Dornelor, care atestă existența Dornei încă de pe vremea întemeierii statului Moldovei, leagă numele localitații de o dragoste tragică a întemeietorului Moldovei – Dragoș Vodă. Acesta s-ar fi îndrăgostit de păstorița localnică Dorina, pe care a ucis-o dintr-o greșeală și, în amintirea ei, a decis ca apa lângă care s-a petrecut drama să poarte numele ei. Slavii au numit așezarea mlăștinoasă “Dolina”, romanii au numit-o “Durnacum” iar la români a ajuns Dorina, care prin eliminarea vocalei “i” și prin rotacismul specific limbii române, a devenit Dorna. Orașul este cunoscut, încă din secolul al XIX-lea, ca stațiune balneară, pentru practicarea sporturilor de iarnă cât și pentru practicarea unui sport nobil: echitația.
Acest sport nobil a devenit din ce în ce mai apreciat de turiști fiind un mod plăcut de petrecere a timpului liber. După cum am remarcat, cerințele manifestate de turiști au devenit tot mai diversificate, aceștia dornid trasee tot mai atractive, cai ușor mai nervoși, îmbunătățirea traseelor prin popas la stânile din zonă, ori chiar rămânerea peste noapte în natură( campare ).Astfel am conceput următoarele trasee:
Adresate persoanelor începătoare sunt traseele mai scurte care însumează 45 de minute și se învârt undeva pe deasupra orașului. De asemenea avem un traseu de creastă, de două ore cu porțiuni mai combinate ( urcare, coborâre, prin pădure, afiniș, etc.), dar și un traseu de trei ore – cu popas la stâna (opțional). În vreme ce primele două trasee se pot face cu persoane începătoare, traseele de o zi sau de mai multe necesită îndemânări specifice din partea participanților.
Prețuri activități :
Denumire servicii Tarif Observații
Traseu echitație 45 min 25 lei / cal grup minim o persoană, cu monitor
Traseu echitație 120 min 60 lei / cal grup minim o persoană, cu monitor
Traseu echitație 180 min 80 lei / cal serviciu opțional cu oprire la stână (cu extracost)
Traseu echitație de o zi 140lei / cal se merge aproximativ 4 ore sau mai mult
Traseu 45 min

Telefon: +40746972116 (Dănuț Pindelea)
+40742248519

Articole de interes


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cazare în Bucovina