»  »  » Mănăstirea Grosi – Boroaia
 Cazare Bucovina  Boroaia 2 54832
Nu sunt păreri

Mănăstirea Grosi – Boroaia

Previous Image
Next Image


Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina

Manastirea “Acoperamantul Maicii Domnului” – Grosi din comuna Boroaia a fost ridicata la initiativa protosinghelului Mihail Horga, fostul staret, care a plecat la Domnul in anul 2007, lucrarile fiind demarate in anul 1995. Asezamantul monahal a fost pentru inceput metoc al Schitului Sihla.

Fiind pe raza judetului Suceava, IPS Pimen a luat sub obladuire aceasta asezare monahala. In 1998 o batrana din Braiesti a donat manastirii toata agoniseala, cumparandu-se caramida pentru viitoarea cladire. Finalizarea constructiei a fost suportata de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor.

Complexul Manastirii “Acoperamantul Maicii Domnului” – Grosi cuprinde doua lacasuri de inchinaciune: Biserica “Acoperamantul Maicii Domnului”, Paraclisul cu hramurile “Izvorul Tamaduirii” si “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”, precum si un camin de batrani.

Bazele caminului de batrani au fost puse in anul 2001. In prezent, acesta adaposteste 13 varstnic. Principalele fonduri pentru intretinerea lor provin de la Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, dar si de la Asociatia “Mila crestina” din parohia Dolhasca, Protopopiatul Falticeni, care ofera in fiecare zi de la brutaria proprie painea.

Articole de interes


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cazare în Bucovina