»  »  » Biserica de lemn din Măzănăești
 Cazare Bucovina  Măzănăești 15160
Nu sunt păreri

Biserica de lemn din Măzănăești

Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina

Biserica de lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Măzănăești a fost construită în anul 1928. Ea se află localizată în centrul satului Măzănăești din comuna Drăgoiești (județul Suceava).

Biserica de lemn din Măzănăești nu a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004.

Biserica de lemn din Măzănăești a fost construită în anul 1928.

Inițial acoperită cu șindrilă, biserica are în prezent învelitoare din tablă. La nord-vest de biserică se află un turn clopotniță construit din cărămidă.

Biserica de lemn din Măzănăești este construită în totalitate din bârne de stejar. Ea se sprijină pe un soclu de piatră. Pereții din bârne sunt placați cu scânduri de culoare neagră. Edificiul are un acoperiș înalt din tablă, cu o turlă mare pe naos și două turle deasupra absidelor laterale.

Monumentul are formă de cruce, cu abside laterale pentagonale. Lăcașul de cult este prevăzut cu două uși (una în peretele vestic al pridvorului și cealaltă în peretele sudic al altarului).

În interior, biserica este împărțită în patru încăperi: pridvor, pronaos, naos și altar. În fiecare absidă laterală sunt practicate câte trei ferestre terminate în arc de cerc.

Articole de interes


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cazare în Bucovina