»  »  » Biserica de lemn din Lucăcești
 Cazare Bucovina  Lucăcești 1446

Biserica de lemn din Lucăcești

Biserica de lemn din Lucăcești
Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina

Biserica de lemn cu hramul Sfântul Dumitru din Lucăcești a fost construită în anul 1891. Ea se află localizată în centrul satului Lucăcești din comuna Drăgoiești (județul Suceava).

Biserica de lemn din Lucăcești nu a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004.

Biserica de lemn din Lucăcești a fost construită în anul 1891. La vest de biserică se află un turn clopotniță construit tot din lemn.

Inițial acoperită cu șindrilă, biserica are în prezent învelitoare din tablă.

Biserica de lemn din Lucăcești este construită în totalitate din bârne de stejar. Ea se sprijină pe un soclu de piatră. Pereții din bârne sunt placați cu scânduri mici de culoare verzuie, tratate împotriva incendiilor și cariilor. Edificiul are un acoperiș înalt din tablă, cu o turlă mare pe naos și trei turle false pe pridvor, pronaos și altar.

Monumentul are formă de cruce, cu abside laterale pentagonale și cu absida altarului pentagonală și decroșată. Lăcașul de cult este prevăzut cu două uși (una în peretele sudic al pridvorului și cealaltă în peretele sudic al absidei altarului).

În interior, biserica este împărțită în patru încăperi: pridvor, pronaos, naos și altar. În fiecare absidă laterală este practicată câte o fereastră terminată în arc de cerc.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cazare în Bucovina