»  » Webcam Cetatea de Scaun a Sucevei
 Bucovina  Suceava 240707318  ON
8 Comentarii

Webcam Cetatea de Scaun a Sucevei

Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina
Montaj asigurat de
IP CCTV - Sisteme de supraveghere video

Galerie foto ultimele 24 ore

Articole de interes


Cetatea de Scaun a Sucevei, întâlnită și sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate medievală aflată la marginea de est a orașului Suceava (în nord-estul României). Ea se află localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea întreaga vale a Sucevei.

Cetatea Sucevei făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci.

Mai multe informaţii: Wikipedia

8 păreri despre Webcam Cetatea de Scaun a Sucevei

 1. Laatu 18 iunie 2016 la 19:22

  În Suceava se construieşte aiurea, spaţiile verzi sunt din ce mai puţine, iar aerul pe care îl respirăm devine de nerespirat. Spaţiile verzi ar trebui sa fie o prioritate pentru Primăria Suceava. Fiecarui locuitor ii revine 26m2 de spaţiu verde care sunt prevăzuţi de norma europeană se reflectă în aerul viciat pe care îl respirăm zi de zi. Botosaneni sunt gospodari, la ei se vorbeste ca s-a nascut proiectul “Adoptă un spaţiu verde!” si ei, ati vazut ce parcuri au!
  Si problema wc-urilor este o mare problema in Suceava, oamenii nici nu mai ştiau ce să facă, umbla prin parcuri, pe unde apuca pe aici, ca să îşi facă nevoile.
  Specialistii spun ca fiecarui locuitor ii revin 26m2 de spaţiu verde care sunt prevăzuţi de norma europeană. O ora de plimbare in parc combina atat nevoia copilului de aer curat, de un spatiu deschis de joaca, cat si necesitatea ta de a te relaxa. Toata lumea are nevoie de destindere, de relaxare, mai ales cei care mai au unde munci.
  Daca ne gindim la micuti, iesirile in aer liber, in spatiul verde, il ajuta pe copil sa se dezvolte pe toate planurile:
  – Din punct de vedere fizic, deoarece are posibilitatea de a se misca in voie.
  – Din punct de vedere al cunoasterii, fiindu-i permis, evident, intre anumite limite, sa exploreze spatiul ce il inconjoara.
  – Din punct de vedere emotional si al comportamentului, micutul capatand o independenta specifica varstei.
  Toate aceste beneficii ale unei simple plimbari in parc prezinta o semnificatie majora in ceea ce priveste maturizarea lui dar si recreerea noastra.

  In situatia asta apare o concluzie amară: beton ai, verde ce-ți mai trebuie!

  S-a ajuns la o culme a urbanismului: spaţiile verzi din zona centrală era mai bine sa fie transformate în parcări?

  De ex. la la Suceava rechinii imobiliari, asistați de cozi de topor din administrația publică locală, vor termina și cele citeva petice de verdeata ce au mai ramas din parcuri si vor ajunge să facă „dezvoltare imobiliară” și în ghivecele de pe balcoane.
  Pare de râs, dar, în ritmul acesta, nu mai e mult până acolo!
  Proiect nebunesc în Olanda. Pentru că natura nu a fost prea darnică la capitolul forme de relief, in Olanda se construieşte un munte impadurit de 2.000 de metri altitudine iar la noi se demoleaza parcuri si ultimul petic de verdeata . Ne luati si dreptul la viata pentru un pumn de euro. Lua-v-ar dracu de hapsini, speram sa se gaseasca cindva ,,un leac” si pentru voi micimea avara

  Răspunde
 2. Laatu 18 iunie 2016 la 18:48

  De ani de zile, in Suceava, care este municipiu reşedinţă de judeţ cu tot felul de orgolii, nu s-a reuşit încropirea unui oras mai acătării. Primarul nostru impreuna cu acolitii lui s-au profilat pe distrugerea aproape in totalitate a spatiilor verzi, ridicind fel de fel de cladiri neinteresante si disproportionate. Se merge pe principiul incetatenit deja, ca functia trebuie sa iti foloseasca tie si nu comunitatii pe care o conduci si de care trebuie sa ai grija. Mai conteaza f. mult pregatirea, educatia pentru frumos si cultura celui ce este in functie. Conteaza si oamenii de valoare de care se inconjoara, pentru a-si pune amprenta asupra unei localitati care, prin compozitia socio-profesionala, nu are veleitati pentru cultura si frumos, asa cum vedem la Botosani. Aici, noi, pe forum tot timpul am atras atentia sa se gaseasca un colectiv de oameni valoarosi. Regretam aspectul actual al Sucevei, dar si mai mult regretam faptul ca pentru lucrul urit si prost nimeni nu raspunde. Nici un fel de proportii de arhictectura, de functionalitate, totul dupa ureche. Interesul la noi a fost si este sa se faca blocuri si vile in prostie, peste tot, fara un plan, fara sa se urmareasca o linie armonioasa, un echilibru. Anormala este situaţia ca Suceava nu se extinde cum este firesc, ci continua sa se comprime folosind inca toate spatiile verzi ce au mai ramas de la comunisti. La noi au primat interesele marunte si spaga din orice. Sunt peste tot ridicate garaje pe locurile de joaca, iar copiii nu au macar o groapa de nisip unde sa se joace. Nu mai avem spatii libere pentru amenajarea de terenuri de tenis, volei, badminton, gropi cu nisip pentru joaca copiilor, etc. Nu este planificata in viitorii ani o pista functionala pentru ciclisti in tot orasul. De ce nu se planifica si nu se iau in consideratie aceste lucruri care ţin de sanatate si civilizatie? Se urmaresc doar cistiguri imediate, distrugindu-se toate spatiile verzi, carora le iau locul blocurile, vilele!? Beton si iar beton! Nu se pot ridica blocuri si vile in afara orasului ? Unde sa se joace copiii nostri si unde sa ne recreem, noi, cu totii…doar printre parcari, blocuri si intre gardurile inalte ale vilelor?!

  Pentru orasul Suceava ar fi normal sa se gaseasca solutii de a se face noi parcuri, parcari, o gradina de vara, piste biciclete, etc, ca potential are, nu?
  Este de neinteles cum s-a renuntat atit de usor la parcul de joaca din zona Cetatii, care putea fie amenajat si extins! Era un loc de joaca mai special, departe de zgomotul si noxele orasului. Prin jur s-au vindut terenurile pentru tot felul de constructii private, pina in incinta Cetatii. Un monument cu valoare de patrimoniu are nevoie de spatiu pentru a-si etala maretia. Primaria ar fi trebuit sa cumpere aceste terenuri, pentru dezvoltarea ulterioara a imprejurimilor.
  Nu s-a gindit in perspectiva, cetatea este intr-un proces de refacere, iar peste zeci de ani, intreg ansamblul va trebui extins, dar cum, daca este sufocat de cladiri moderne.

  Răspunde
 3. dorin 11 februarie 2015 la 18:39

  Avem atatea locuri frumoase in Bucovina!!E un inceput bun cu camerele web, dar total insuficient.MONTATI BAIETI, MONTATI NU VA LASATI.O singura camera pe oras,e mult prea putin.Avem partii,dar si manastiri!!!!

  Răspunde
 4. DanySo 21 noiembrie 2014 la 6:34

  Vai ce viscol ! Aşa e la voi în fiecare an ?

  Răspunde
  • DanySo 6 decembrie 2014 la 6:33

   Vai de mine … azi e si mai si !

   Răspunde
 5. bursucu 4 octombrie 2014 la 0:48

  mama lor de paianjeni…. mai cristi mai pune si tu pe cineva sa ii dea jos de pe camera ta

  Răspunde
 6. eu 23 august 2014 la 19:32

  daca ar si functiona nu ar fi rau!

  Răspunde
 7. Ana 15 august 2014 la 15:41

  Since I can’t be there this year, I love being able to see it like this, at least. 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cazare în Bucovina