»  »  » Bors de urzici
 Cazare Bucovina  Suceava 100173
Un comentariu

Bors de urzici


Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina

Ingrediente:

15-20 de gramajoare de urzici
1 legatura de ceapa verde
1 ceapa veche
2 morcovi mici
1 pastarnac
1 telina mica
2 catei de usturoi
2 cartofi sau o canita de orez
1 litru de bors de putina
1 ou
leustean proaspat
cateva linguri de ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Taie marunt ceapa veche, morcovul, pastrnacul si telina si pune-le la calit intr-o oala, cu capac, cu ulei si un praf de sare. Lasa-le sa se inabuse bine, se adauga ceapa verde taiata, cu tot cu frunze, se adauga doua-trei cani de apa, orezul sau cartofii taiati in bucati si lasa totul sa fiarba.
Spalati bine urzicile, si taie-le in bucati mari, se pune la calit cu putin ulei, adauga usturoiul taiat marunt, lasa urzicile cat lasa putin suc, adauga sare, piper.
Cand legumele au fiert, rastoarna urzicile in oala. Lasa totul sa dea in fiert, adauga borsul  in prealabil si putina  sare. La final adauga leusteanul taiat fin.
Se drege borsul cu un ou, batut ca pentru omleta, si cateva linguri de smantana. Pentru o culoare speciala, adauga si o legatura de loboda rosie .

O părere despre Bors de urzici

  1. Pingback: Cum gatim borsul de urzici | Deliqa

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cazare în Bucovina

InBucovina.ro

Fii la curent cu noutăţile pe InBucovina.ro !