»  »  » Berbec la ceaun
 Bucovina  4 67194
Nu sunt păreri

Berbec la ceaun

Previous Image
Next Image


Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina

O reteta de berbec la ceaun din: carne de berbec, ardei grasi, ardei iute, ceapa, usturoi, rosii, ulei, foi de dafin, verdeata, sare, piper si boia.

Ingrediente:

2 kg carne grasa de berbec
4 ardei grasi rosii
2 ardei grasi verzi
1 adei iute
6 cepe
1 capatana de usturoi
800 g rosii
400 ml ulei de dovleac sau de floarea soarelui
4 foi de dafin
verdeata, la alegere: patrunjel, marar, cimbru
sare
piper
boia iute/dulce

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite şi puneţi-o în vas, cu ulei, la foc potrivit. Amestecaţi tot timpul ca să nu se prindă de vas. Când a scăzut toată zeama lăsată de carne şi carnea începe să se rumenească, adăugaţi dafinul, ceapa şi ardeii tăiaţi în cubuleţe.

Căliţi-le, amestecând mereu. Când ceapa s-a înmuiat, puneţi roşiile tocate mărunt. Ţineţi în continuare vasul la foc potrivit şi amestecaţi din când în când. Adăugaţi 200 – 300ml apă caldă, usturoiul pisat şi lăsaţi să fiarbă.

Condimentaţi cu sare, piper şi boia dulce şi iute şi fierbeţi până când scade apa şi rămâne doar sosul îngroşat de legume.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cazare în Bucovina

InBucovina.ro

Fii la curent cu noutăţile pe InBucovina.ro !