»  » Gastronomie

Gastronomie

PASCĂ CU BRÂNZĂ

PASCĂ CU BRÂNZĂ

TIMPI DE PREPARARE Timp de preparare: 60 min Timp de gatire: 50…

COZONAC BUCOVINEAN

COZONAC BUCOVINEAN

 COZONAC BUCOVINEAN Timp de pregătire: 90 min Timp de coacere: 60 min…

Placinte Poale-n brau

Placinte Poale-n brau

Ingrediente pentru aluat 500g faina 200g zahar 200g lapte 1 ou intreg…

Berbec la ceaun

Berbec la ceaun

O reteta de berbec la ceaun din: carne de berbec, ardei grasi,…

Salata de ardei copti

Salata de ardei copti

Ingrediente Pentru 5 portii: 2 kg -ardei capia proaspeti 50 g –…

Tocanita de hribi

Tocanita de hribi

Ingrediente: 150g hribi 70g ceapa 50g rosii 50g ardel gras sare, piper,…

Creier cu ou si ceapa

Creier cu ou si ceapa

Ingrediente: 1 Kg creier crud 300g ceapa 1 rosie sare, piper 8…

Ciorba de Hribi

Ciorba de Hribi

Ingrediente: 500 gr de hribi 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de…

Bors de urzici

Bors de urzici

Ingrediente: 15-20 de gramajoare de urzici 1 legatura de ceapa verde 1…

Hribi cu smantana

Hribi cu smantana

Ingrediente Hribi proaspeti sau congelati , fierti  800 g 1 ceapa 3-4…

Bors de sfecla rosie

Bors de sfecla rosie

Ingrediente: 1-2 sfecle rosii (depide de marime, una mijlocie este suficienta) 1/2…

Scrijele

Scrijele

Ingrediente 500g de cartofi rosii mari,sare(de mare)sau grunjoasa 150g branza de burduf…

Papanaşi cu dulceaţă de afine

Papanaşi cu dulceaţă de afine

Ingrediente: 500 g brânză dulce de vacă 400 g făină 100 g…

Tocinei moldovenesti

Tocinei moldovenesti

        Descriere Sunt un fel de chiftele din cartofi…

Mucenici de post

Mucenici de post

INGREDIENTE: -500 g faina -drojdie, un cub -sare -250 ml apa -1…

Cobza de păstrăv afumat

Cobza de păstrăv afumat

        În alimentaţia locuitorilor din zonele de munte, în…

Borş de păstrăv

Borş de păstrăv

Borş de păstrăv AVEM NEVOIE DE: păstrăvi potriviţi ca mărime (în funcţie…

Cazare în Bucovina