»  »  » Crăciun în Bucovina 2016
 Bucovina  Suceava 257378
Nu sunt păreri

Crăciun în Bucovina 2016


Micşorează textul Măreşte textul Mărime text Tipăreşte pagina

Consiliul Judeţean Suceava a definitivat programul ediţiei de anul acesta a proiectului „Crăciun în Bucovina”. Programul de anul acesta va începe pe 28 noiembrie 2016, de Ziua Bucovinei, cu deschiderea Târgului de Crăciun de pe esplanada Casei de Cultură Suceava, şi se va încheia pe 13 ianuarie 2017, cu sărbătorile de iarnă pe stil vechi. În broşura care a fost tipărită pentru a promova acest proiect, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, are un mesaj pentru turişti, în care spune că „puternic conturată pe harta culturală a României, Bucovina străluceşte prin valorile sale materiale şi spirituale, prin stilul ei propriu şi unitar, prin marea sa bogăţie şi diversitate. Lasă-te atras de farmecul acestui spaţiu plin de măreţie şi solemnitate şi vino să-i cunoşti oamenii, să-i vezi frumuseţile şi să-i descoperi misterele! Aceasta este Bucovina, Grădina tradiţiilor… Odată ce ai părăsit aceste meleaguri, după ce i-ai descoperit frumuseţea inedită şi magia, îţi va fi de-a dreptul imposibil să-i uiţi peisajele pure, oamenii simpli şi ospitalieri, cultura spirituală şi civilizaţia”.
Manifestările incluse în cadrul proiectului continuă pe 5 şi 6 decembrie 2016 cu două concerte de colinde, „Poveste de Crăciun” şi „Colindă Suceava!”, care se vor desfăşura pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. Apoi, în perioada 7 – 10 decembrie a.c., în mai multe localităţi, printre care Calafindeşti, Mănăstirea Humorului, Fundu Moldovei sau Vatra Dornei vor avea loc şezători de iarnă. În cadrul proiectului va fi organizat şi un concert de Crăciun pe care interpreta Paula Selling îl va susţine în data de 22 decembrie 2016, de la ora 19:00, la Muzeul de Istorie din Suceava.
Pentru prima dată, anul acesta, va fi organizat „Festivalul internaţional de datini şi obiceiuri de Anul Nou – După datina străbună”. Evenimentul va avea loc pe 27 decembrie 2016, în municipiul Suceava, şi va începe, de la ora 11:00, cu parada măştilor, pe traseul stadionul Areni – esplanada Casei de Cultură. Apoi, de la ora 13:00, în centrul Sucevei va începe spectacolul de datini şi obiceiuri de Anul Nou, în cadrul căruia va fi prezentată „Malanca Bucovinei”, cu formaţii din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi. De precizat că potrivit programului, în toate localităţile din judeţul Suceava vor avea loc acţiuni şi spectacole de Crăciun şi de Anul Nou, în cadrul cărora turiştii vor putea să cunoască tradiţiile şi obiceiurile din Bucovina.
Ediţia de anul acesta a proiectului “Crăciun în Bucovina” se va încheia cu sărbătorile de iarnă pe stil vechi, evenimentele urmând să aibă loc în perioada 7 – 13 ianuarie 2017, în localităţile Cornu Luncii, Drăguşeni şi Râşca.

https://www.monitorulsv.ro

Articole de interes


Cazare în Bucovina